Elpriser & Elavtal i Västervik

Just nu

19:00 - 20:00

28.97

öre/kWh

Idag

Snitt

26.50

öre/kWh

Imorgon

19:00 - 20:00

24.61

öre/kWh

Imorgon

Snitt

23.22

öre/kWh

 • Snabbt
 • Enkelt
 • Kostnadsfritt

Är du företagskund? Klicka här!
4.9
Elmarknad google review
Google logo
Section 2

Elpriserna varierar från dag till dag

Elpriserna ändras varje dag baserat på var du bor och vilken typ av elavtal du har tecknat. För dig som bor i Västervik kan detta innebära tusenlappar i skillnad varje månad. Jämför elpriser i ditt elområde och se till att du inte är en av de som betalar för mycket!

Spara pengar med billigt elavtal i Västervik

Det finns över +150 elbolag och hundratals elavtal att välja mellan i Västervik. Hos Elmarknad.se jämför du snabbt och enkelt det billigaste elavtalet i ditt elområde så du slipper betala onödigt mycket för din elen.

Section 2

Så går det till

Det ska inte vara svårt att hitta det bästa elavtalet! Med 3 enkla steg hjälper vi dig till ett grönare och billigare elavtal.

image 1

Jämför elbolag

Hitta elavtal från Sveriges elbolag och sortera efter dina val

image 2

Välj elavtal

Välj det elavtal som passar dig bäst utifrån dina önskemål

image 3

Tid på dygnet

Efterfrågan på el är ofta högre under morgon- och kvällstimmarna när människor vaknar och kommer hem från jobbet. Detta leder till högre spotpriser under dessa perioder.

image 2

Spara pengar

Byt till det bästa elavtalet och sänk dina energikostnader

Elpriser & Elavtal i Västervik

Elpriser i Västervik

Elpriser varierar från dag till dag, beroende på utbud och efterfrågan. Det innebär att priset du betalar för el kan skilja sig åt beroende på när och var du förbrukar elen. Under perioder med hög efterfrågan, såsom kalla vintermånader, kan elpriserna vara betydligt högre än under perioder med låg efterfrågan.

Få billigare el i Västervik

Genom att teckna det bästa elavtalet i Västervik betalar du mindre för din el & kan spara tusentals kronor årligen. För att spara så mycket som möjligt är det viktigt att du väljer rätt avtalstyp. Nedan går vi igenom de tre huvudsakliga avtalstyperna så du kan välja det elavtal som passar dig bäst.

Fasta elavtal

Med ett fastprisavtal låser du priset på el under en bestämd tidsperiod, vanligtvis ett till tre år. Detta ger dig en trygghet och förutsägbarhet i dina elkostnader, men du kan missa eventuella prisnedgångar under avtalsperioden. Gör det också enklare för dig som inte vill övervaka prisförändringar kontinuerligt.

Rörliga elavtal

Ett rörligt prisavtal innebär att ditt elpris följer marknadspriset och kan ändras varje månad. Detta avtal kan vara fördelaktigt om elpriserna sjunker, men det innebär också en större osäkerhet i dina elkostnader. Detta avtal kan passa dig som bor i en energieffektiv bostad, eftersom prisförändringar kan ha mindre påverkan på den totala elkostnaden.

Timprisavta

Ett timprisavtal innebär att du betalar för elen baserat på priset per timme, vilket varierar beroende på utbud och efterfrågan. Detta avtal kan vara fördelaktigt om du kan anpassa din elförbrukning efter de billigaste timmarna, men det kräver mer aktiv planering. Om man vill teckna timprisavtal kan man använda Elmarknad-appen för att hålla kolla på dagens och morgondagens spotpriser timme för timme.

Vilka elnätsbolag finns det i Västervik?

I Västervik kommun kan det finnas flera nätägare. Kollar man i län är det uppdelat beroende på exakt vart du bor då det finns flera nätägare.

Section 2

Alltid hos elmarknad.se

 • Snabb & enkel jämförelse av elavtal
 • Få kostnadsfria tips & råd - öppet dygnets alla timmar, året om!
 • Håll utkik efter mer spännade nyheter & tjänster framöver!
 • Hitta bra & miljövänliga elavtal från de bästa elbolagen!

Frågor & svar

 • Vilket elbolag är bäst för mig?
  Vilket elbolag som är bäst för just dig påverkas av vart i landet du bor, hur mycket du förbrukar, vilken typ av elavtal du vill ha och hur marknadsläget ser ut just idag. Genom vår enkla jämförelsetjänst får du snabbt och enkelt en överblick över vilket elbolag som är bäst för dig utifrån din unika situation. Påbörja jämförelsen nu!
 • Ska jag välja fast eller rörligt elpris?
  Beroende hur mycket el du förbrukar och hur priskänslig privatekonomi du har så finns det olika rekommendationer. Historiskt sett så är rörligt elpris billigare men om du t.ex. bor i villa och har en hög elförbrukning kan elpriset höjas väsentligt under vinterhalvåret. Vill du därför ha en jämnare utgiftskurva över året så rekommenderar vi fast elpris. Du kan även välja ett s.ka. mixavtal som ger rörligt elpris på sommarhalvåret och fast elpris under vinterhalvåret.
 • Varför ska jag jämföra elavtal på Elmarknad.se?
  Skillnaden mellan det bästa och sämsta elavtalet kan göra stor skillnad på din privatekonomi. Om du inte gör ett aktivt val av elavtal kan ditt elbolag dessutom ge dig ett så kallat anvisat avtal. Med ett anvisat avtal betalar du ofta 30-50% mer än vad du behöver. Genom att göra ett aktivt val sparar du redan där pengar och om du dessutom jämför elavtal kan du spara ännu mer pengar som du kan hitta på roliga saker med. Hos oss jämför du inte bara dagsfärska elavtal från samtliga Sveriges elbolag utan vi hjälper dig dessutom med bytet.
 • Hur mycket kan jag spara?
  Beroende på vilket elpris du har, vart du bor och hur mycket el du förbrukar så varierar möjligheterna att spara. Enligt Energimarknadsinspektionen har hushåll som byter elavtal i snitt sparar 1900 kr/år. Detta är ett snittvärde och det finns såklart dem som sparar mer och mindre. Du kan räkna ut din exakta besparing genom att göra en jämförelse hos oss där vi sammanställer priser & villkor baserat på dina unika förutsättningar.
 • Kan jag jämföra elpriser trots att jag är bunden till ett avtal?
  Om du vet att du redan är bunden till ett avtal så kan du självklart jämföra elpriser ändå. Det finns däremot inga garantier för att det elavtal som är bäst för din situation idag passar dig bäst imorgon. Gör därför en dagsfärsk sökning när det väl är dags. Du kan självklart höra av dig till oss redan nu så påminner dig när det är dags att byta elavtal.
 • När byts mitt elavtal ut?
  Alla bekräftade byten skickas över till elbolagen efter 14 dagar. Därefter skickar det nya elbolaget över din bytesförfrågan till ditt elnätsbolag som bekräftar bytet till utsatt datum.

Gör din plånbok & miljön en tjänst

Börja en avtalsjämförelse och hitta det billigaste elavtalet eller bästa miljöavtalet på Elmarknad.se idag.