Elbolag - Allt du behöver veta!

Hos Elmarknad.se hjälper vi dig hitta rätt på elmarknaden. Oavsett om du vill hitta information om olika typer av elbolag, vad du ska tänka på inför att du byter ditt elbolag eller vill jämföra och teckna elavtal med det bästa eller billigaste elbolaget så hjälper vi dig hitta rätt.

Lista på Sveriges elbolag

I vår lista hittar du samtliga av Sveriges elhandelsbolag. Du kan enkelt söka bland de elbolag som finns på marknaden och om du klickar dig vidare kan du läsa våra oberoende recensioner som vi baserar på mängder av data och information vi samlar in på daglig basis.Ange ditt postnummer nedan så hämtar Elmarknad.se och jämför nu!

  • Snabbt
  • Enkelt
  • Kostnadsfritt

Hur väljer man elbolag?

När du flyttar till en ny plats så kan du inte välja vilket elnätsbolag som helst då det är förutbestämt per elnätsområde.Däremot kan du välja elhandelsbolag och där kan du välja vlket du vill. Det enklaste sättet att hitta ett elhandelsbolag & elavtal som passar just dig är en genomföra en jämförelse. Hos Elmarknad.se jämför du enkelt elavtal från samtliga av landets elbolag och kan välja det elavtal som passar dig bäst.

Vad händer om man inte väljer elbolag?

Om du inte gör ett aktivt val av elavtal kommer ditt elnätsbolag tilldela dig ett s.ka. tillsvidareavtal. Dessa avtal är förhandlade i förhand mellan elnätsbolaget och det utvalda elhandelsbolaget. Nämnvärt är att dessa avtal inte har några kampanjpriser och du därför oftast betalar mer än om du gör en jämförelse.

Vilket är bästa & sämsta elbolaget?

Det finns inga enkla svar på vilket som är det bästa eller sämsta elbolaget. Det beror på vad som är viktigt för dig som kund och vad du värdesätter. Vissa elbolag har bättre priser medans andra elbolag erbjuder bättre service i form av fler betalalternativ, schysstare avtalsvillkor eller appar för att hålla koll på din förbrukning. I vår jämförelse kan du hitta de bästa eller sämsta elbolagen i ditt elområde baserat på priser och en rad andra faktorer.

Vilket elbolag är störst & har flest kunder?

Det enklaste sättet för att hitta det största elbolaget är att kolla på omsättning.

Vilket elbolag har minst påslag?

Det finns inget enkelt svar på denna fråga då det kan variera varje dag på hela året. Det viktigaste när man jämför elavtal är att man kollar på det totala påslaget inklusive alla fasta & rörliga avgifter. En faktura- eller månadsavgift kan enkelt bli ett högre påslag än man först hade trott. I vår prisjämförelsetjänst anger du din årliga förbrukning och därmed kan vi beräkna vilket elavtal som blir mest förmånligt för dig baserat på din årsförbrukning.

Vilket elbolag har nöjdast kunder?

Detta varierar i tid och otid men det enklaste sättet att hitta det elbolag med nöjdast kunder är att kolla den årliga undersökningen av Energibranschen från SKI (Svenskt Kvalitetsindex). Klicka dig vidare till SKI:s hemsida för att hitta den senaste undersökningen här.

Vilket elbolag kan man lita på?

Du ska kunna lita på alla elbolag då de står under tillsyn av Energimarknadsinspektionen och annars riskerar att bli straffade. Utöver det står alla konsumenter under skydd av ARN (Allmänna Reklamationsnämnden) och därmed finns juridisk hjälp att hämta om du hamnar i tvist med ditt elbolag. Om du inte är nöjd med ditt nuvarande elbolag eller haft dåliga erfarenheter ska du anmäla detta till Konsumentverket eller Energimarknadsinspektionen.

Kan man ha två elbolag?

Ja, du kan ha två olika elbolag och det beror på att du har ett elbolag som ansvarar för förvatlning & utveckling av elnätet (elnätsbolaget) och ett elbolag som ansvarar för handel & leverans av din el (elhandelsbolaget. Många elbolag är verksamma inom både elnät och elhandel vilket innebär att du på samma sätt kan ha ett och samma elbolag. För att det inte ska göra någon skillnad på vilket elhandelsbolag du väljer erbjuder idag många elhandelsbolag samfakturering vilket innebär att du enbart får en faktura även om du har ett elnätsbolag och ett annat elhandelsbolag.

Vilket elbolag ger bäst pris för överskottsel (mikroproduktion)?

Om du vill hitta det elbolag som ger bäst pris för din överskottsel från t.ex. solceller eller ett vindkraft behöver du genomföra en omfattande marknadsundersökning. I vår jämförelsetjänst samlar vi kontinuerligt in köp- & säljpriser från samtliga av Sveriges elbolag så du snabbt & enkelt kan jämföra & teckna det bästa elavtalet för dig.