Jämför & teckna det billigaste elbolaget

På Elmarknad.se jämför du snabbt 1000-tals elavtal från +150 elbolag och byter enkelt till det billigaste elbolaget i ditt elområde. Sänk din elkostnad idag!

 • Snabbt
 • Enkelt
 • Kostnadsfritt

4.9
Elmarknad google review
Google logo
Section 2

Elmarknaden är under ständig förändring

Det finns idag över +150 elbolag och tusentals elavtal på den svenska elmarknaden. Priser och villkor ändras dagligen och det är både svårt och tidskrävande att jämföra elavtal på egen hand. Vi samlar kontinuerligt in information från samtliga av Sveriges elbolag i en enkel digital tjänst så att du snabbt och enkelt kan hitta det bästa elavtalet.

Du kan spara tusenlappar på att jämföra!

Hos elmarknad.se jämför och hittar du det bästa elavtalet baserat på dina preferenser. Du som kund sparar i genomsnitt 1900 kr årligen på att byta till det bästa elavtalet i ditt elområde. Om du inte har gjort ett aktivt val och har ett s.ka. anvisat avtal kan du ofta sänka dina kostnader med 30-50%.

Section 2

Så går det till

Det ska inte vara svårt att hitta det bästa elavtalet! Med 3 enkla steg hjälper vi dig till ett grönare och billigare elavtal.

image 1

Jämför elbolag

Hitta elavtal från Sveriges elbolag och sortera efter dina val

image 2

Välj elavtal

Välj det elavtal som passar dig bäst utifrån dina önskemål

image 3

Spara pengar

Byt till det bästa elavtalet och sänk dina energikostnader

Allt om Sveriges elbolag

Det finns olika typer av elbolag på den svenska elmarknaden: elbolag som producerar el, elbolag som sköter om elnäten och elbolag som köper & säljer el. När man talar om elbolag i allmänhet så brukar det var elbolagen som köper & säljer el som man syftar på, dessa kallas för elhandelsbolag.

Vilka elbolag kan du välja?

I samband med att elmarknaden avreglerades blev det fritt fram, oavsett vart i landet du bor, att fritt välja vilket elhandelsbolag du vill. Däremot kan du inte välja vilket elnätsbolag du vill då det styrs utifrån vilket elnätsområde du bor i.

Vilket elbolag ska du välja?

Enligt oss ska svaret vara enkelt - välj det bästa elbolaget utifrån din situation. Beroende på hur mycket el ditt hushåll förbrukar och vad ni har för vanor är det en fråga men många svar. Det enklaste sättet att hitta rätt elbolag för dig är att jämföra elbolag sinsemellan och hitta det bästa för dig. Här är några korta frågor du som kund kan ställa dig inför ditt val:

 • Vad erbjuder elbolaget för pris?
 • Erbjuder elbolaget miljövänlig el?
 • Kan elbolaget erbjuda det betalningsalternativ som jag önskar?
 • Har elbolaget stöd för mobilappar där jag kan följa min energikonsumtion och/eller schemalägga uppvärmning av min villa eller laddning av min elbil?
 • Erbjuder elbolaget väsentlig konsultation som kan hjälpa mig att sänka mina energikostnader eller klimatpåverkan?

Hur byter du elbolag?

För att sammanfatta det kort byter du elbolag genom att säga upp eller teckna ett elavtal med ett nytt elbolag. Därefter genomför ditt nya elbolag en bytesanmälan till din nätägare. Det enda du behöver göra är alltså att välja det elavtal och elbolag som passar dig bäst. Hos Elmarknad.se jämför du Sveriges samtliga elbolag och hittar det bästa utifrån dina preferenser genom att genomföra en jämförelse. Jämför och hitta det bästa elbolaget här.

Vilka elbolag finns i Sverige?

Det finns idag över +140 elbolag i Sverige. Sedan 1996 är elmarknaden i Sverige avreglerad vilket innebär att det är fritt fram att för vem som helst att starta ett elbolag. Detta innebär att den svenska elmarknaden består av många olika elbolag som antingen är mer tekniskt utvecklade, har grönare ambitioner än andra, är mer lokalt förankrade eller utmärker sig på andra sätt. Vi sammanställer elavtal från samtliga av Sveriges elbolag i vår digital jämförelsetjänst. Här hittar du en lista över Sveriges elbolag.

Section 2

Alltid hos elmarknad.se

 • Snabb & enkel jämförelse av elavtal
 • Få kostnadsfria tips & råd - öppet dygnets alla timmar, året om!
 • Håll utkik efter mer spännade nyheter & tjänster framöver!
 • Hitta bra & miljövänliga elavtal från de bästa elbolagen!

Frågor & svar

 • Vilket elbolag är bäst för mig?
  Vilket elbolag som är bäst för just dig påverkas av vart i landet du bor, hur mycket du förbrukar, vilken typ av elavtal du vill ha och hur marknadsläget ser ut just idag. Genom vår enkla jämförelsetjänst får du snabbt och enkelt en överblick över vilket elbolag som är bäst för dig utifrån din unika situation. Påbörja jämförelsen nu!
 • Ska jag välja fast eller rörligt elpris?
  Beroende hur mycket el du förbrukar och hur priskänslig privatekonomi du har så finns det olika rekommendationer. Historiskt sett så är rörligt elpris billigare men om du t.ex. bor i villa och har en hög elförbrukning kan elpriset höjas väsentligt under vinterhalvåret. Vill du därför ha en jämnare utgiftskurva över året så rekommenderar vi fast elpris. Du kan även välja ett s.ka. mixavtal som ger rörligt elpris på sommarhalvåret och fast elpris under vinterhalvåret.
 • Varför ska jag jämföra elavtal på Elmarknad.se?
  Skillnaden mellan det bästa och sämsta elavtalet kan göra stor skillnad på din privatekonomi. Om du inte gör ett aktivt val av elavtal kan ditt elbolag dessutom ge dig ett så kallat anvisat avtal. Med ett anvisat avtal betalar du ofta 30-50% mer än vad du behöver. Genom att göra ett aktivt val sparar du redan där pengar och om du dessutom jämför elavtal kan du spara ännu mer pengar som du kan hitta på roliga saker med. Hos oss jämför du inte bara dagsfärska elavtal från samtliga sverige elbolag utan vi hjälper dig dessutom med bytet.
 • Hur mycket kan jag spara?
  Beroende på vilket elpris du har, vart du bor och hur mycket el du förbrukar så skiljer det sig hur mycket pengar du kan spara. Normalt sett så kan du spara alltifrån hundralappar till tusenlappar. Eftersom att elpriserna förändras varje år så är det inte alltid du sparar pengar när du omförhandlar ditt elavtal men det lönar sig alltid att jämföra elpriser och välja det elbolag som ger dig det bästa elpriset för stunden. Påbörja en jämförelse ovan för att ta reda på vilket elbolag som kan ge dig det billigaste elavtalet.
 • Kan jag jämföra elpriser trots att jag är bunden till ett avtal?
  Om du vet att du redan är bunden till ett avtal så kan du självklart jämföra elpriser ändå. Det finns däremot inga garantier för att det elavtal som är bäst för din situation idag passar dig bäst imorgon. Gör därför en dagsfärsk sökning när det väl är dags. Du kan självklart höra av dig till oss redan nu så påminner dig när det är dags att byta elavtal.
 • När byts mitt elavtal ut?
  Alla bekräftade byten skickas över till elbolagen efter 14 dagar. Därefter skickar det nya elbolaget över din bytesförfrågan till ditt elnätsbolag som bekräftar bytet till utsatt datum.

Gör din plånbok & miljön en tjänst

Börja en avtalsjämförelse och hitta det billigaste elavtalet eller bästa miljöavtalet på elmarknad.se idag.