Teckna billigt elavtal » Sänk din kostnad

På Elmarknad.se jämför du snabbt 1000-tals elpriser från +150 elbolag och byter enkelt till det billigaste elavtalet i ditt elområde. Sänk din elkostnad idag!

 • Snabbt
 • Enkelt
 • Kostnadsfritt

4.9
Elmarknad google review
Google logo
Section 2

Det finns tusentals avtal av välja mellan

Det finns idag över +150 elbolag och tusentals elavtal på den svenska elmarknaden. Priser och villkor ändras dagligen och det är både svårt och tidskrävande att jämföra elavtal på egen hand. Vi samlar kontinuerligt in information från samtliga av Sveriges elbolag i en enkel jämförelsetjänst så att du snabbt och enkelt kan teckna det billigaste elavtalet.

Det finns alltid pengar att spara

Hos Elmarknad.se jämför och hittar du det bästa elavtalet baserat på dina preferenser. Med allt rörligare elpriser finns det stora besparingar att göra genom att teckna det billigaste elavtalet. Om du inte har gjort ett aktivt val och har ett s.ka. anvisat avtal kan du ofta sänka dina kostnader med 30-50%.

Section 2

Så går det till

Det ska inte vara svårt att teckna det bästa elavtalet! Med 3 enkla steg hjälper vi dig till ett grönare och billigare elavtal.

image 1

Jämför elbolag

Hitta elavtal från Sveriges elbolag och sortera efter dina val

image 2

Teckna elavtal

Välj det elavtal som passar dig bäst utifrån dina önskemål

image 3

Spara pengar

Byt till det bästa elavtalet och sänk dina energikostnader

Tänk på detta innan du tecknar elavtal

Priset på el varierar från dag till dag. Detsamma gäller villkor, kampanjer och annat som påverkar ditt beslut. Det viktigaste att tänka på innan du tecknar nytt elavtal är att jämföra priser och villkor från flera elbolag innan du tar ditt beslut. Förutom det kan du även ta i beaktning vilken avtalstyp, avtalslängd och uppsägningstid som passar din livssituation bäst.

Teckna elavtal för första gången

Ett av de vanligaste misstagen som görs när man tecknar elavtal för första gången är att man missar slå ihop alla de rörliga och fasta kostnaderna för att få fram ett jämförpris. Ringer du in till ett elbolag kommer de med största sannolikhet försöka sälja dig ett elavtal med tillfällig priskampanj eller el till inköpspris. När man köper denna typ av avtal kan det delvis finns längre bindnings- och uppsägningstider. Förutom det så är det vanligt förekommande med dolda avgifter som elcertifikatsavgifter, fasta avgifter, moms och mycket annat. Därför är det viktigt att du frågar vad jämförpriset blir inklusive moms per kilowattimme. Med vår tjänst slipper du tänka eller räkna på detta och får alltid jämförpriset presenterat för dig.

Teckna elavtal som student

Som student har man redan en pressad ekonomisk situation som det är. Med CSN-bidrag & CSN-lån blir det sällan många kronor över vid månadens slut och att slösa pengar på dyra elavtal är inget man vill göra. Ett av de viktigaste besluten du behöver göra som student är att faktiskt bestämma dig för ett elavtal. Om du inte tecknar ett elavtal blir du nämligen anvisad till ett s.ka. tillsvidareavtal. Dessa avtal är obundna (de kan viss uppsägningstid) vilket i elbolagens ögon medför en risk att tappa dig som kund. För att kompensera för risken lägger man därför på ett dyrare påslag än t.ex. ett 1-års eller fleraårsavtal. Missa därför inte att teckna ett elavtal när du börjar studera.

Teckna det billigaste elavtalet

Om du vill säkerställa att du betalar ett så lågt elpris som möjligt behöver du jämföra elavtal från flera elbolag.

Teckna elavtal över telefon

Innan du tecknar elavtal via en telefonförsäljare rekommenderar vi att du får ett skriftligt avtal skickat till dig som du kan granska och se över så du inte missar några dolda avgifter. Låter det för bra för att vara sant så är det oftast det.

Säg upp nuvarande avtal innan du tecknar nytt

Ett vanligt förekommande misstag är att man missar säga upp sitt nuvarande elavtal eller säger upp det innan bindningstiden har löpt ut vilket innebär att man antingen har dubbla elavtal eller blir debiterad med en brytavgift. Läs alltid igen vilka villkor som gäller för ditt befintliga och nya elavtal för att slippa oväntade utgifter.

Vilken avtalstyp ska du välja

De populäraste avtalstyperna har fast eller rörligt elpris. De fasta elavtalen innebär att du som kund bli garanterad ett maxtak för hur mycket du betalar per kilowattimme under avtalstiden. Med rörligt elpris har du istället ett påslag som adderas till marknadens spotpris. Kollar man tillbaka de senast 15 åren har rörliga elpriser varit billigare än fasta elpriser men vissa år kan det naturligtvis variera.

Teckna elavtal till sommarstugan

När du tecknar elavtal till sommarstugan är det klokt att fundera på vilken avtalstyp som passar dig bäst. Är du t.ex. bara där under sommarmånaderna så är troligtvis ett rörligt elavtal billigare än ett fast elavtal. Är du däremot där var- och varannan helg med eluppvärmning så är risken stor att priset för uppvärmning sticker iväg under dyra pristoppar.

Teckna inte första bästa elavtal

När man precis har flyttat är det vanligt att man blir kontaktad av olika elbolag. Detta beror på att de kan köpa in kundlistor som visar att du nyligen bytt folkbokföringsadress och därmed kvalificeras för att teckna nytt elavtal. Ett vanligt knep som elbolagen använder när de ringer upp dig är att de har tillfälliga priskampanjer eller el till inköpspris. Dessutom har vi sett att vissa säljare även presenterar elpriset exklusive moms eller utan elcertifikat vilket innebär att den faktiska kostnaden kommer bli dyrare i slutändan. Med vår jämförelsetjänst kan du i lugn och ro söka fram och teckna det bästa elavtalet i ditt elområde utan någon stress eller press från påträngande telefonsäljare.

Section 2

Alltid hos elmarknad.se

 • Snabb & enkel jämförelse av elavtal
 • Få kostnadsfria tips & råd - öppet dygnets alla timmar, året om!
 • Håll utkik efter mer spännade nyheter & tjänster framöver!
 • Hitta bra & miljövänliga elavtal från de bästa elbolagen!

Frågor & svar

 • Vilket elbolag är bäst för mig?
  Vilket elbolag som är bäst för just dig påverkas av vart i landet du bor, hur mycket du förbrukar, vilken typ av elavtal du vill ha och hur marknadsläget ser ut just idag. Genom vår enkla jämförelsetjänst får du snabbt och enkelt en överblick över vilket elbolag som är bäst för dig utifrån din unika situation. Påbörja jämförelsen nu!
 • Ska jag välja fast eller rörligt elpris?
  Beroende hur mycket el du förbrukar och hur priskänslig privatekonomi du har så finns det olika rekommendationer. Historiskt sett så är rörligt elpris billigare men om du t.ex. bor i villa och har en hög elförbrukning kan elpriset höjas väsentligt under vinterhalvåret. Vill du därför ha en jämnare utgiftskurva över året så rekommenderar vi fast elpris. Du kan även välja ett s.ka. mixavtal som ger rörligt elpris på sommarhalvåret och fast elpris under vinterhalvåret.
 • Varför ska jag jämföra elavtal på Elmarknad.se?
  Skillnaden mellan det bästa och sämsta elavtalet kan göra stor skillnad på din privatekonomi. Om du inte gör ett aktivt val av elavtal kan ditt elbolag dessutom ge dig ett så kallat anvisat avtal. Med ett anvisat avtal betalar du ofta 30-50% mer än vad du behöver. Genom att göra ett aktivt val sparar du redan där pengar och om du dessutom jämför elavtal kan du spara ännu mer pengar som du kan hitta på roliga saker med. Hos oss jämför du inte bara dagsfärska elavtal från samtliga sverige elbolag utan vi hjälper dig dessutom med bytet.
 • Hur mycket kan jag spara?
  Beroende på vilket elpris du har, vart du bor och hur mycket el du förbrukar så skiljer det sig hur mycket pengar du kan spara. Normalt sett så kan du spara alltifrån hundralappar till tusenlappar. Eftersom att elpriserna förändras varje år så är det inte alltid du sparar pengar när du omförhandlar ditt elavtal men det lönar sig alltid att jämföra elpriser och välja det elbolag som ger dig det bästa elpriset för stunden. Påbörja en jämförelse ovan för att ta reda på vilket elbolag som kan ge dig det billigaste elavtalet.
 • Kan jag jämföra elpriser trots att jag är bunden till ett avtal?
  Om du vet att du redan är bunden till ett avtal så kan du självklart jämföra elpriser ändå. Det finns däremot inga garantier för att det elavtal som är bäst för din situation idag passar dig bäst imorgon. Gör därför en dagsfärsk sökning när det väl är dags. Du kan självklart höra av dig till oss redan nu så påminner dig när det är dags att byta elavtal.
 • När byts mitt elavtal ut?
  Alla bekräftade byten skickas över till elbolagen efter 14 dagar. Därefter skickar det nya elbolaget över din bytesförfrågan till ditt elnätsbolag som bekräftar bytet till utsatt datum.

Gör din plånbok & miljön en tjänst

Börja en avtalsjämförelse och hitta det billigaste elavtalet eller bästa miljöavtalet på elmarknad.se idag.