Vanliga Frågor & Svar


Nedan hittar du de vanligast frågorna och svaren till dessa.

Hittar du inget svar på din fråga? Klicka vidare till kontaktsidan


Om tjänsten

Svar

Vi tar först och främst reda på hur din situation ser ut. Därefter jämför vi dagsaktuella elpriser från Sveriges elbolag för att hitta det billigaste elbolaget utifrån din unika situation.

Svar

Att jämföra och byta elavtal är helt kostnadsfritt för dig som kund. Om vi hittar ett bättre elavtal än vad du har idag så får vi en engångsersättning från elbolaget för att vi förmedlar dem en ny kund.

Svar

Beroende på hur mycket el ditt hushåll förbrukar och vad du har för elavtal idag så kommer det variera hur mycket pengar du kan spara. Många, framförallt husägare, kan spara tusenlappar genom att byta elavtal.

Svar

Du kan ringa oss för att boka in en genomgång inför att ditt elavtal löper ut. Om vi redan har hjälpt dig så ringer vi dig i god tid innan ditt elavtal löper ut för att se till att du får ditt bästa elpris även för nästkommande period.

Om elavtal

Svar

Elpris är priset för elen i avtalet. Elpriset anges per kWh och inkluderar grundpriset, tillägg, skatter och administrativa avgifter.

Svar

En engångsavgift är en administrativ avgift som oftast inträffar vid tecknande av nytt elabonnemang i form av en uppläggningsavgift.

Svar

Jämförpris för elpriser är detsamma som jämförpris på köttfärs i matbutiken. Man räknar ihop totalkostnaden för grundpriset, tillägg, skatter och administrativa avgifter

Svar

Timpris är ett relativt nytt elavtal som innebär att man kan justera sin elkostnad utifrån när man använder elen. Det innebär att man kan få rabatt på sin el om man tvättar under tider då andra är iväg på jobbet, ligger och sover eller likande.

Svar

Din årsavgift är kostnaden som elnätsbolaget tar ut för underhåll av elnätet. Kostnaden är inräknad i ditt pris per Kwh/h.

Svar

På din elfaktura så står den uppskattade totalkostnaden för din elförbrukning.

Svar

Om du ska välja fast eller rörligt pris beror naturligtvis på vad du föredrar. Med ett fast elpris så kan man enkelt förutspå kostnaderna medans om man väljer rörligt som kan vara vara både högre och lägre beroende på hur Svenska elmarknaden ser ut.

Vid flytt

Svar

Du behöver anmäla din flytt till ditt elbolag. Om du har kvar bindningstid på ditt nuvarande elavtal så följer det med till din nya bostad och om du har tillsvidareavtal så kan du avsluta ditt elavtal och tecka ett nytt elavtal till din nya bostad.

Svar

Du kan välja att ta med dig ditt tidigare elavtal eller byta elbolag. Vi rekommenderar alltid att man tecknar ett nytt eftersom elpriset kan skilja sig beroende på vart man bor i landet.

Svar

För att ta reda på vilket elhandelsbolag som tillhandahåller just ditt elavtal så kontaktar du ditt elnätsbolag. För att ta reda på vilket elnätsområde du tillhör kan du gå in på Svenska Kraftnäts tjänst.

Har du fått svar? Kontakta oss om du har funderingar